Mijn sessies zijn volledig afgestemd op waar jij behoefte aan hebt. Ik help je die behoeftes te verkennen in het voorgesprek. Zo kom je erachter: wat voel ik nou echt? Zo kun je leren dat jij de touwtjes in handen hebt. Welke kleding wil je aanhouden? Waar wil je aangeraakt worden, en hoe? Hier sta je vaak niet eens bij stil. Met je partner kunnen er verwachtingen in het spel zijn. Dat maakt het lastiger om je bewust te blijven van wat jij wil en wat je nodig hebt. Zo kan een sessie niet alleen voor jou behulpzaam zijn, maar ook helpen om het contact met je partner (weer) vorm te geven.

Tantramassage

€240,00 | 120 minuten

Tijdens deze full body-massage komt elk plekje en triggerpoint uitgebreid aan bod, inclusief – naar wens – de genitaliën. Dit is volledig optioneel. Door de lange duur van de massage kan je heel diep in de ontspanning en overgave zakken, en heb je het beste resultaat.

Pelvic Release

€180,00 | 90 minuten

Een Pelvic Release-sessie is een massagetechniek, waarbij de focus ligt op het ontspannen van het bekkengebied. Naast een triggerpoint-massage doen we ook een inwendige de-armoring (vagina/penis/anus).

Psychosexual Somatics Therapy

€75,00 | 60 minuten

PST is gericht op het leren omgaan met seksuele- en intimiteitsproblemen. Door de unieke combinatie van interventies uit neurowetenschap, trauma therapie en fascia technieken krijg je inzicht in je problemen. Je leert op een gebalanceerde manier je lichaam en zenuwstelsel te reguleren.

Neem voor vragen over de behandelingen een kijkje bij de FAQ.

Tantramassage

Tantra is een breed begrip dat vaak wordt verward met seks. Een tantramassage helpt je om in je lichaam te komen, te ontspannen en je lichaam weer helemaal te gaan voelen. Daarnaast helpt de massage om stress en emotionele spanning los te laten. Deze kan worden opgeslagen in je lichaam; dit noemen we een ‘armor’ (pantser). Zo’n armor kan leiden tot vermoeidheid, spanning, minder levenslust en ook seksuele problemen.

Kom weer thuis in je lichaam

Het doel van een tantramassage is om deze opgeslagen spanning los te maken, waardoor je seksuele energie weer kan gaan stromen en je lichaam sensitiever wordt. Dit wordt ook wel ‘de-armoring’ genoemd. Bij een tantramassage wordt je hele lichaam gemasseerd, inclusief – als je wilt – de genitaliën. Dit is volledig optioneel. De reden hiervoor is dat je ook spanning kan opslaan in je intieme zones (zowel fysiek als emotioneel), wat kan leiden tot minder gevoel of pijn bij het vrijen.

Een goede tantramassage werkt op meerdere lagen. De diepe ontspanning die je kan bereiken is een voedingsbodem voor een rijkere beleving van seksualiteit. Hierdoor zou je ook nieuwe orgasmes kunnen gaan ervaren, zoals bijvoorbeeld een ‘full body’-, baarmoeder- of G-spot-orgasme. Dit gebeurt overigens niet in de sessies zelf – deze zijn niet seksueel van aard. Ik help je werken aan de basis, zodat je daar zelf thuis mee verder kan.

Wat is de-armoring?

Bij deze techniek wordt er druk gezet op de pijnlijke plekken (‘triggerpoints’) in het lichaam, waardoor deze plekken langzaam ontspannen en de vastzittende energie weer vrijkomt. Dit kan soms vrij pijnlijk zijn en heftige emoties met zich meebrengen. Toch is dat precies de bedoeling, want door deze pijn (kort) te voelen kan je lichaam spanning loslaten. Het effect is dat je genot weer toe kan laten in je lichaam.

Tijdens de massage werken we langzaam van zacht en aan de oppervlakte naar dieper de triggerpoints in. Jij hebt ten alle tijden de touwtjes in handen. We werken er samen aan om de massage maximaal effect te geven, maar toch dragelijk te houden.

Vliegend naar buiten

Het resultaat van een tantramassage kan verbluffende resultaten hebben. Klanten merken op dat ze meer in contact staan met hun gevoel, relaxter zijn, een hoger libido hebben, meer kunnen genieten van seks en de energie weer door hun lichaam voelen stromen. Sommige cliënten hebben na hun sessie zoveel energie dat ze de deur uit vliegen!

Pelvic Release

Veel mensen ervaren pijn of juist gevoelloosheid tijdens de seks. Daardoor kan het zijn dat je meer wrijving of stimulatie nodig hebt voor een prettig gevoel. Een Pelvic Release-behandeling is erop gericht om opgeslagen spanning in het bekken en de genitaliën los te maken, waardoor dit gebied weer soepel en pijnvrij wordt. En wanneer deze gezond zijn, ga je ook meer genot en gevoel ervaren in je lichaam.

Deze techniek gebruikt zachte druk om het weefsel (fascia) in je bekken en genitaliën te helpen ontspannen. Hierdoor komt vastzittende energie weer vrij en wordt je weefsel weer soepel en gezond. Gezond weefsel kan beter voedingsstoffen opnemen en toxines afvoeren, wat een positief effect heeft op je algehele gezondheid.

Daarnaast krijg je meer bewustzijn in je bekkengebied, waardoor je een diepere verbinding met gaat voelen met wie je écht bent. Zo kan je beter je verlangens en grenzen uitspreken – niet alleen in bed, maar ook op andere gebieden in je leven!

Een Pelvic Release-behandeling is niet pijnlijk, maar kan wel op bepaalde plekken wel wat ongemakkelijk aanvoelen. Je houdt ten alle tijden de touwtjes in handen. Het gaat bij Pelvic Release niet om opwinding, het is geen seksuele behandeling. Het doel is om het weefsel in en rond de genitaliën weer vrij, ontspannen en gevoelig te maken, zodat je weer meer gaat genieten van aanraking en intimiteit.

Ik ben gecertificeerd in Yoni Release, de Lingam Release volgt binnenkort. Ik ben gezien mijn ervaring op dit gebied bevoegd en in staat om zowel vrouwen als mannen te helpen met deze behandeling.

Meer op de Pelvic Release website.

Van gevoelloos naar genieten!

De sessies kunnen worden gegeven voor zowel de yoni (vagina) als de lingam (penis).

Een Pelvic Release kan grote, positieve gevolgen teweeg brengen voor je (seks)leven, op meer gebieden dan je misschien zou denken.

Klanten melden na het doen van een Pelvic Release onder andere…

  • Geen pijn meer bij het vrijen
  • Oplossen van erectieproblemen
  • Geen last meer van voortijdige ejaculatie
  • Makkelijker nat worden
  • Verminderd of geen pijn meer in de rug, heupen, benen of buik
  • Geen last meer van PMS en menstruatiepijn
  • Beter kunnen aangeven wat goed voelt in bed
  • Het gevoel in je kracht te staan
  • Bruisen van energie
  • Een beter seksleven

Psychosexual Somatics Therapy

Psychosexual Somatics Therapy (PST) is een vorm van lichaamstherapie die erop gericht is om blokkades en problemen met seksualiteit en intimiteit weg te nemen. Het is een combinatie van psychotherapie, coaching, neurowetenschap en lichaamswerk. PST erkent dat alle seksuele problemen een onderliggende emotionele oorzaak hebben, die naar buiten komen in zowel je gevoelens als in je lichaam. In ons hoofd denken we misschien dat we niet weten wat er aan de hand is, maar in ons lichaam kunnen we de antwoorden vinden.

Onder ieder trauma zit een kernkwaliteit.

Ruimte voor jezelf

In PST-sessies leer je je te verbinden met je stem van je lichaam. Door je lichaam te voelen kunnen we emoties traceren naar bepaalde herinneringen. Veel trauma’s uit je kindertijd komen voort uit onvervulde behoeftes. PST helpt je om op een geaarde manier deze pijnlijke stukken in jezelf te zien en te dragen, zonder dat je erin verdrinkt. In plaats van de pijn op te lossen, wordt je er vrienden mee. Dit helpt je om je zenuwstelsel tot rust te brengen, zodat je kan leren zorgen voor je eigen onvervulde behoeftes.

Ik ben certified PST coach bij Psychosexual Somatics® Therapy.

Sessies

Voor het starten van een PST traject hebben we eerst een intake van een uur/anderhalf waarin we het probleem in kaart brengen en doelen stellen voor de therapie. Hierin leggen we de link tussen de huidige problematiek en de bron van het probleem, meestal in de vroege jeugd. Dit cognitieve deel van de therapie is zeer inzichtgevend en een mooie basis voor het verdere werk.

We spreken dan een aantal sessies af waarin we stap voor stap op zoek gaan naar de gevoelens en emoties die je ervan weerhouden om in verbinding met jezelf, je gevoel en anderen te zijn. Dit doen we met een combinatie van coaching (Vooruit kijken, je potentie ontdekken) en therapie (Begrijpen waarom we zijn wie we zijn). Door een verscheidenheid aan oefeningen die we tot onze beschikking hebben komen we tot een gevoelde ervaring en reguleren we het zenuwstelsel.

De rust die dit brengt stelt je in staat om in contact te blijven met het gevoel en helpt je om gezonde keuzes te maken die het leven positief van richting verandert. Alles is uiteindelijk weer terug te brengen naar het contact met het lichaam en gevoel dat heerst. De wijsheid van je lichaam krijgt een plaats in je bewustwording.

Voor meer informatie neem gerust contact op met mij.

“Door jouw aandacht en energie zit ik beter in mijn vel. Je hebt me laten voelen dat ik een fijn en sterk lichaam heb. Knap hoe je omgaat met afstand en nabijheid, je hebt een gave. Ik voelde me gekoesterd”.
– Fieke