Hoe maak ik een afspraak?

Je maakt makkelijk een afspraak via mijn online agenda. Met de link in de bevestigingsmail kun je afspraken ook verzetten en afzeggen. Als het je eerste afspraak is wil je misschien eerst een oriënterend gesprek. Dit kun je tijdens het boekingsproces aangeven, dan neem ik contact met je op.

Hoe ziet een sessie eruit?

De sessie begint altijd met een voorgesprek waarin we kennismaken en een veilig kader scheppen over wat we van elkaar kunnen verwachten. Mijn werkwijze is afgestemd op wat jij in het moment nodig hebt.

Tijdens de sessie blijft de vraag “Wat heb je nodig?” altijd open en gaan we samen op zoek naar wat dat is. Na afloop hebben we ook nog een gesprek om te integreren wat je ervaren hebt, en hoe je na je sessie verder kunt met de opgedane ervaring. In totaal zijn we zo’n 2.5 uur bezig.

Moet ik iets meenemen?

Buiten een gezonde nieuwsgierigheid heb je verder niets nodig. Houd er wel rekening mee dat je niet kan douchen na de sessie.

Moet ik nog ergens rekening mee houden?

Iedereen ervaart de sessies anders, maar het kan zijn dat je erna wat tijd nodig hebt om bij te komen en te integreren. Je kan je moe en ook wat kwetsbaar voelen. Het is verstandig om na je sessie geen afspraken te plannen en om goed voor jezelf te zorgen.

Wat is een tantramassage?

Er is geen eenduidige definitie van tantra. In de Westerse neo-tantrastromingen wordt het geassocieerd met seksualiteit en het opwekken of aanboren van seksuele energie. Seksuele energie wordt hierin gelijkgesteld aan levensenergie. Hoewel ik deels opgeleid ben in deze stroming, is mijn definitie van tantra sindsdien ruimer geworden.

In de traditionele tantra staat vooral de zoektocht naar jezelf in volledige eerlijkheid en openheid centraal. Dit spreekt mij meer aan. Een tantramassage is voor mij dan ook een ontmoeting met jezelf. Jouw seksualiteit mag daar zeker onderdeel van zijn, maar staat niet perse voorop. Het is een onderdeel van het grotere geheel.

Een benadering waarbij seksualiteit centraal staat is niet voor iedereen passend, maar het kan zijn dat je hier naar op zoek bent. Daarom is zo het belangrijk dat we het voor je sessie over jouw intenties, behoeftes en grenzen hebben. Hier stemmen we de behandeling op af. In een sessie nodig ik je uit om te voelen en ervaren wat er in het moment in jou aanwezig is. Met aandacht gaan we terug naar de basis.

Kan ik mijn ondergoed aanhouden?

Ja, dat mag. Ik nodig je van harte uit om bij jezelf te voelen waar je comfortabel mee bent. Je zou zelfs meer kleding aan kunnen houden als dit passend voelt. Jij bent leidend hierin. Voor lichaamswerk heeft huid-op-huidcontact wel de voorkeur.Voor Pelvic Release is het wel noodzakelijk dat je onderbroek uitgaat. De rest van je lichaam kan dan wel bedekt blijven.

Houd jij je kleren aan?

Ja. Ik werk altijd in een kort broekje en een T-shirt of hemd. Deze houd ik altijd aan. Sommige tantramasseurs masseren wel naakt, maar ik vind dat dit niet bijdraagt aan de veiligheid en duidelijkheid van de sessie. Ik houd het graag helder.

Wat houdt massage van de genitaliën in?

Bij massage van de genitaliën staan afstemming en ontspanning centraal. Ik maak gebruik van release-technieken die aanvoelen als een zachte massage. Het doel is om contact te maken met de pijnlijke plekken. Dat kan gevoelig zijn maar in principe werk ik pijnvrij.

Bij sommige mensen raakt het een emotionele laag aan wanneer ze daar aangeraakt worden zonder dat er iets van ze wordt verwacht. Hier ben ik aan gewend en alle emoties zijn helemaal welkom.

Doet het pijn?

Lichaamswerk kan gevoelig of pijnlijk zijn. Samen zoeken we de juiste maat hierin. Het gaat erom dat je kunt blijven ontspannen, en pijn creëert weer nieuwe spanning. Als het toch pijn doet, dan laat ik los en dan zoeken we samen naar wat wél goed voelt. In mijn werk gebruik ik geen heftige ‘de-armoring’-technieken die over je grenzen gaan. Bij inwendig werk ben ik bewust extra voorzichtig. We maken van tevoren altijd goede afspraken over pijn.

Je kan meer over de-armoring lezen bij Behandelingen, onder ‘Tantramassage.’

Wat als ik opgewonden word?

Het kan zijn dat je lichaam met opwinding reageert op aanraking. Dat gevoel is welkom. Je hoeft je daar niet voor te schamen. Sterker nog, dat is iets moois en daar mag je van genieten! Weet wel dat het niet mijn intentie is om je seksueel te stimuleren.

Ik vind het spannend. Hoe zit het met mijn grenzen en veiligheid?

Tijdens het voorgesprek hebben we het over wat je precies spannend vindt en hoe we daaraan tegemoet kunnen komen. Spreek dit dus zeker uit! Het aangeven van je grenzen heeft voorrang op het verleggen ervan. Veiligheid is één van de belangrijkste uitgangspunten in mijn sessies.

Komen er seksuele handelingen kijken bij een tantramassage of Pelvic Release-sessie?

Nee. De genitaliën worden (mogelijk) aangeraakt, maar het is niet mijn intentie om je seksueel te stimuleren. Het kan wel zijn dat je lichaam reageert met opwinding. Dat is helemaal welkom.

Kan ik pinnen?

Helaas, ik heb geen pin. Je kunt tijdens je sessie contant afrekenen.

Heb je nog vragen of ergens twijfels over, neem dan gerust contact met me op via het contactformulier. Ik behandel ze met plezier.